Zondag 1-5-2022: Tarpon Springs

De regen is vanochtend weer volledig weggetrokken en we zien weer een stralend blauwe lucht met diverse wolkjes. Nadat we eerst een keer wat langer uitgeslapen hebben dan normaal, kunnen we dus ontbijten op ons balkonterras achter het huis, met uitzicht op de tuin (bijna een park) achter het huis.



 
Even een korte impressie van het huis, hieronder de voorkant. Ons gedeelte is aan de linkerkant met een eigen voordeur.


De honden van Jennifer en haar man Joe bewaken de trap

Het huis heet “Casa Flamingo”, en overal zijn dan ook items van flamingo’s terug te vinden.


Nadat Jasper even wat huiswerk heeft gedaan (dat moet helaas ook gebeuren), willen we een keer richting de kust rijden. We vragen aan Jennifer of ze een leuk strandje weet en ze raadt ons Howard Park Beach bij Tarpon Springs aan. Dat komt goed uit, want Tarpon Springs wilden we ook nog bezoeken, dus dat kan mooi gecombineerd worden. Rond het middaguur komen we bij het strand aan. Niet heel groot, en behoorlijk druk natuurlijk, want het is zondag, maar we vinden nog een plekje onder een palmboom met een beetje schaduw. Na twee uurtjes zwemmen en chillen onder de palmboom houden we het voor gezien want we hebben ook niets meegenomen. Volgende week als het rustiger is, proberen we nog een keer terug te gaan met wat strandvertier dat Jennifer in ons huis heeft liggen.

Next stop is Tarpon Springs, ook wel bekend als “sponge capital of the world”. In het begin van de vorige eeuw vestigden zich hier veel Griekse immigranten die hier een bloeiende sponzenindustrie opzetten. Tarpon Springs is nu nog steeds een stukje Griekenland in Amerika, met vele Griekse restaurantjes en winkeltjes, waar overal sponzen verkocht worden (overigens wel ontzettend duur…..) In het haventje zijn ook de vissersboten te zien, met een verse lading sponzen, die later weer in de winkeltjes zullen opduiken.





In een Griekse gebakswinkel eten we alledrie een ontzettend lekker taartje! 





Na nog een korte wandeling langs de haven rijden we weer richting ons huis waar we ‘s avonds eten op het balkon. Daarna zijn we nog even zoet met een soort escaperoom spel, een scavenger-hunt, die Jennifer in huis heeft verstopt, en die uiteindelijk de grote schatkist in de woonkamer moet ontsluiten. We zoeken diverse aanwijzingen, doosjes, en sleutels, maar we zijn er nog niet helemaal uit… 😄

















Vrijdag 6-5-2022: Weer naar huis…

Echt de laatste ochtend vandaag dat we wakker worden in Tampa, Florida. Om 11 uur moeten we uiterlijk uitchecken, dus we hebben ruim de tijd...