Maandag 2-5-2022: Busch Gardens

Na een ontbijtje met wederom lekker brood van de Publix vertrekken we om kwart over negen naar pretpark Busch Gardens. Dit wordt rollercoaster-dag voor Jasper, want Busch Gardens is voorzien van zeer veel spectaculaire achtbanen. Verder staat het park bekend om de vele dieren die er zijn, dus eigenlijk een dierentuin met achtbanen 😊. Voor de zekerheid heb ik maar iets te lezen meegenomen, want aangezien achtbanen niet zo aan mij besteed zijn, zullen Hans en Jasper vaak samen in de rij gaan staan, en ik mag dan op een bankje in de schaduw wachten of foto’s maken. Als afsluiter van de dag krijgt Jasper mij nog zover om met hem in de achtbaan Cheetah Hunt te gaan, want “die is niet zo eng”. Nee nee….. dat ben ik niet met hem eens! De foto hieronder is dus een redelijk uniek exemplaar, want vaak zul je mij niet meer in zo’n achtbaan zien zitten… Goed zoeken, we zitten op de derde rij; Jasper zwaait vrolijk naar de fotograaf, ik heb mijn ogen dicht 😁.



Overigens blijkt het overdag nogal mee te vallen met de wachtrijen. De eerste achtbaan waar we langs komen, is de nieuwste aanwinst van het park, de Iron Gwazi; daar staat een wachttijd van 30 minuten. Die doen we meteen maar even, dan hebben we die gehad. Daarna lopen we verder en binnen een uur of twee hebben Hans en Jasper al vier achtbanen gedaan, dat schiet op. Ondertussen komen we ook langs de verschillende dieren; we hebben ze nog niet allemaal kunnen zien, misschien dat we daar nog een keer voor terug gaan deze vakantie, onze pas is toch nog een week geldig.










Vervolgens lopen we naar binnen bij de ijsshow, die in de top 10 van shows van pretparken staat volgens de USA Today, dus dan zal het wel zo zijn. Het is inderdaad een erg mooie show. Aan het einde van de dag zijn we nog een keer wezen kijken.




Op zich is Busch Gardens een mooi park, en we hebben ook geluk met de rustige dag die we hebben. Wel zijn er vaak diverse rides even “temporarily closed”, dat is wel opvallend. En eten in het park blijft een probleem, net als bij Seaworld (zelfde organisatie). Er is weinig keus, en wát er is, is erg duur. Dat is bij Disney beter geregeld. Tegen half zes rijden we met een trammetje terug naar de parkeerplaats en gaan weer terug naar ons huis, waar we omkleden en lekker uit eten gaan bij de Tampa Beer Brewing Company.




Vrijdag 6-5-2022: Weer naar huis…

Echt de laatste ochtend vandaag dat we wakker worden in Tampa, Florida. Om 11 uur moeten we uiterlijk uitchecken, dus we hebben ruim de tijd...