Dinsdag 26-4-2022: Hollywood Studio’s en een dagje rust :-)

Wéér vroeg uit bed vandaag, want de kinderen gaan met zijn drieën naar Disney Hollywood Studio’s. Een grote wens van Jasper gaat in vervulling: naar een Disney park in Amerika. Omdat Hollywood Studio’s ons (Hans en José) niet zo trekt, gaan zij daar samen heen en gaan we later nog een keer met zijn allen naar Disney Animal Kingdom.


We gaan ze wel even wegbrengen; ze kunnen afgezet worden bij een drop-off point, en daarna rijden we verder naar het Avis kantoor. Na een minuut of vijf komt er echter een appje van Aniek met een lelijk woord en daarna “we komen er niet in, hebben jullie een foto of zoiets van mijn paspoort”. Het paspoort van Niels is niet geldig omdat de kaartjes op Aniek’s naam staan, en zij heeft er geen bij zich. Terwijl we het er ‘s ochtends nog over hadden, maar dachten dat het niet nodig was. Fout! We pijnigen onze hersenen of we ergens een foto hebben opgeslagen van een ID-bewijs van Aniek, totdat ze opeens appt: “Het is gelukt! Ik heb de positieve testuitslag van de Corona-test laten zien, want die was in de mail gekomen, met paspoort en foto en dat was ook goed”. Nou ja, waar een Corona test nog goed voor is! En zo is het toch weer een voordeel dat we moesten testen voor vertrek…!


Eén probleem opgelost, nu de volgende taak regelen: auto omruilen. Het is een kwartiertje terug rijden richting huis naar het Avis kantoor. Daar aangekomen zegt de dame die er vandaag zit dat er helemaal geen SUV terug komt vandaag, dus er is ook niets te ruilen…. Nee hè. Als ze ziet dat we not amused zijn, belt ze een rondje naar andere Avis kantoren in de buurt en de vestiging bij Disney Springs heeft er wel eentje staan. Is maar een kwartiertje rijden richting…. Disney. Waar we net vandaan komen. Zucht. Maar ja, even doorzetten, vandaag hebben we toch de tijd. Aangekomen in het Hilton hotel waar de vestiging zit, is het gelukkig zo geregeld en met precies dezelfde auto (toevallig!), alleen iets nieuwer en helemaal werkend, rijden we uiteindelijk richting huis.


De rest van de dag hangen we een beetje bij het huis en het zwembad rond, lezend, de blog typend en zwemmend. De kinderen vermaken zich ondertussen prima bij Disney. Ze maken optimaal gebruik van de Genie+ upgrade die ze hebben, waarmee ze veel wachtrijen over kunnen slaan. Ook kopen ze één extra betaald kaartje, voor Star Wars, een attractie die heel hoog op Jaspers wensenlijstje staat, om de rij van 2 uur te ontlopen… Een paar shows erbij en lekker wat eten tussendoor en ze komen de tijd tot 21.00 uur prima door. Om 21.30 gaan we ze weer ophalen en horen alle enthousiaste verhalen aan van een dag Disney Hollywood Studio’s!











Maandag 25-4-2022: Seaworld

Het eerste pretpark van de vakantie staat vandaag op het programma: Seaworld Orlando. Dus zijn we al vroeg wakker zodat we daar op tijd kunnen zijn; om 9.00 uur gaat het open hebben we gisteren van Jasper gehoord. Niels is om half zeven al bezig de vaatwasmachine uit te ruimen; best fijn, zo’n schoonzoon mee op vakantie :-)


Als we echter nog even in de app checken naar de openingstijden, blijkt het vandaag pas om 10.00 uur open te gaan… oeps. We besluiten dan toch maar te vertrekken, want we willen onze auto even gaan omruilen bij Avis. Het touchscreen in de auto werkt niet, we kunnen de klok niet instellen, geen muziek, geen navigatie. En dan komen er ook nog regelmatige piepjes met de melding “camera blocked”, dus we geloven het wel, en willen een andere auto. We komen vlak langs het Avis kantoor als we naar Seaworld rijden, dus dat is wel zo makkelijk. De dame achter de counter zegt echter dat ze vandaag geen auto voor ons heeft om te ruilen, maar morgen wel. Goed, dan gaan we er morgen nog maar een keer naar toe.


De rest van de dag is voor Seaworld. Nou ja, tot 18.00 uur dan, want dan sluit het park weer. Eigenlijk best belachelijk als je de prijzen ziet die er voor een kaartje gevraagd worden, en dan kun je er maar 8 uur gebruik van maken. Vergeleken bij de pretparken in Amerika, is de prijs van de Efteling echt een schijntje…. De wachttijden zijn gelukkig acceptabel, dus er kan best veel gedaan worden in de tijd die we hebben. Alle vier de achtbanen kunnen gedaan worden (eentje aan het einde zelfs twee keer), en daarnaast diverse shows (dolfijnen en orca’s, waarbij we uitkijken niet in de “soak-zone” te gaan zitten, zodat we niet doorweekt worden door de splashes van de dieren), aquaria en diverse dierenverblijven. In het pinguïn verblijf, waar vijf verschillende soorten pinguïns te zien zijn, is het maar liefst 0 graden Celsius! Daar zijn we uiteraard niet op gekleed, dus na een bibberend rondje vluchten we weer naar buiten. Bijna op het einde nog een wildwater attractie waar Hans, Aniek en Jasper kletsnat uitkomen. Gelukkig is het warm, droogt het snel en gaan we daarna bijna naar het huis terug.


Niels en Jasper vooraan in de Ice-Breaker, de nieuwste achtbaan van Seaworld:













Vlak hiervoor waren ze nog droog, daarna erg nat…. :-)




“Thuis”gekomen, kleden we ons even om en rijden naar een pizzeria in de buurt. We dachten naar een restaurant te gaan, maar het is meer een afhaal pizzeria, met drie tafeltjes… Maakt niet uit, de recensies zijn goed, en we hebben honger, dus we bestellen en nemen plaats aan twee tafeltjes. De pizza’s die vervolgens komen, zijn gigantisch! Ik wist dat ze groot zouden zijn, maar hóe groot, dat was ik eigenlijk weer vergeten. Dom natuurlijk, want het is niet de eerste keer dat we in Amerika komen, en dat hadden we dus kunnen weten. Bijna de helft van de pizza’s gaat in dozen mee naar huis, prima voor lunch en anders kan het altijd nog weg.




Vervolgens op tijd naar bed, want men is moe, en morgen gaan de kinderen naar Disney Hollywood Studio, dus een goede nachtrust is niet verkeerd.

Vrijdag 6-5-2022: Weer naar huis…

Echt de laatste ochtend vandaag dat we wakker worden in Tampa, Florida. Om 11 uur moeten we uiterlijk uitchecken, dus we hebben ruim de tijd...