Zondag 24-4-2022: Lake Apopka wildlife drive

Vanochtend moeten er dus eerst snel boodschappen gedaan worden voordat we kunnen ontbijten. Hans gaat met Aniek, Niels en Jasper naar de Publix in de buurt om eten voor het ontbijt in te slaan en een aantal andere basis benodigdheden zoals drinken en fruit. Probleem in Amerika is dat je meestal niet “even” wat boodschappen kunt doen. De supermarkten zijn megagroot en verkopen van alles, dus je zoekt je de rambam naar de spullen die je nodig hebt. Ruim een uur later en $125 armer komen ze terug. Men klaagt in Nederland momenteel over de prijzen van levensmiddelen, maar hier is alles nog een graadje duurder…


Nu het licht is, is het ook tijd om “onze villa voor een week” op de foto te zetten:






We zitten lekker rustig bij het zwembad, met een groen uitzicht:





Na een ontbijtje met stokbrood vertrekken we naar de Lake Apopka wildlife drive. Een autoroute door een natuurgebied bij Lake Apopka, waar je veel wildlife kunt spotten, vooral vogels en alligators. Het is wel midden op de dag, dus de kans dat de alligators zich verstoppen is groter dan ‘s ochtends en ‘s avonds, maar de drive is maar tot drie uur open, dus langer wachten kunnen we niet. 


Stapvoets rijden we over de gravelweg langs een groot meer met veel waterplanten en al snel zien we de eerste vogels aan de rand van het water zitten en alligators in het water zwemmen of op de rand liggen.





Veel reigers gezien; langs de kant, maar ook lekker aan het opfrissen in het water.





Een anhinga zit op een tak zijn vleugels te drogen.


Het is duidelijk waar de Little Blue Herron zijn naam aan te danken heeft; hij steekt mooi af tegen de groene omgeving.



Het is erg leuk om te speuren langs de waterkant of in het water om te ontdekken waar zich  alligators schuilhouden.






We zien zelfs een alligator die een vis aan verorberen is, hap-slik-weg is het.



Na een uurtje of twee hebben we de 11 mijl die de wildlife drive lang is achter de rug en rijden weer terug naar ons huis. Bij de Wallmart doen we nog wat boodschappen voor het avondeten, een gebraden kippetje met stokbrood met salades en sla. Voor het eten wordt er nog gezwommen en na het eten worden er een paar partijtjes poolbiljart in de garage gespeeld en is het tijd om te gaan slapen.














Zaterdag 23-4-2022: De dag van de wachtrijen

Stipt om 7.00 uur rijdt het busje voor en kunnen we vertrekken. Aangekomen bij Schiphol kunnen we al aansluiten in de file voor de vertrekhal. Als we in de vertrekhal 2 zijn, waar we moeten inchecken, blijken we weer naar buiten te moeten om via vertrekhal 3 weer binnendoor naar vertrekhal 2 te lopen. Op die manier is er meer plaats om de immense wachtrij kwijt te kunnen. Voor de incheckbalies in vertrekhal 2 staan namelijk rijen waar Disney jaloers op zou worden…. Al schuifelend komen we in anderhalf uur uiteindelijk bij de incheckbalie en daar krijgen we in twee minuten onze boardingpassen. Nadat we ook bij de douane en paspoortcontrole de obligate zigzag-rijen gehad hebben, zijn we klaar om naar de gate te gaan. Inmiddels hebben we niet meer zo’n haast, want ons vliegtuig heeft drie kwartier vertraging, waardoor we tijd hebben om nog even te ontbijten. Daarna lopen we richting onze gate, waarbij we wonder boven wonder Aniek en Niels nog even tegen het lijf lopen, die precies de andere kant op moeten voor hun gate. Maar liefst 175.000 passagiers per dag in deze vakantie, en toevallig komen wij die twee tegen. Even zwaaien, “tot vanavond”, en weer doorlopen. 





Bij de gate aangekomen, wachtend in de (zoveelste) rij om te boarden, wordt er door Delta omgeroepen, dat er goed nieuws is: de staking is nog niet voorbij, maar de koffers voor ónze vlucht zijn allemaal ingeladen! Ehm, staking?? Daar hadden we nog niet eerder van gehoord. Een snel rondje googelen leert dat er schijnbaar een wilde staking is deze ochtend onder het laadpersoneel, hetgeen tot gevolg heeft dat vele vluchten zijn vertraagd en ook een aantal geannuleerd. Zo… daar hoorden we niets van op Schiphol….. daar werd alleen omgeroepen dat er “door de vakantiedrukte en personeelstekort extra wachttijd was”. 


Eenmaal in het vliegtuig worden de berichten op internet over Schiphol steeds erger: het is véél te druk in de vertrekhal en uit veiligheidsoverwegingen wordt er afgeraden om nu nog naar Schiphol te reizen, en dat geldt sowieso voor mensen met vluchten tot 15.00 uur. Het lijkt erop dat we veel geluk hebben dat we überhaupt nog in een vliegtuig zitten, met hopelijk ook onze bagage in het ruim. En Aniek en Niels ook in hún vliegtuig! Die drie kwartier vertraging wordt uiteindelijk wel twee en een half uur, maar vooruit, we vliegen in ieder geval.


 



De overstap op Atlanta is door de vertraging (maar gelukkig ook weer een half uur tijdwinst tijdens de vlucht) teruggelopen naar twee uur en een kwartier. Wordt krap, dan moet het niet tegenzitten qua drukte. Maar gelukkig loopt alles in Atlanta smoothly…. Daar kan Schiphol nog wat van leren! Immigrations, bagage en douane; binnen anderhalf uur zitten we bij de volgende gate. Het vliegtuig zit weer helemaal vol, omdat er veel mensen bij komen, die een vroegere aansluitende vlucht hadden en die dus gemist hebben door de vertraging op Schiphol.

Als je dan denkt dat je alles gehad hebt qua wachten, moet er nog een auto gehaald worden bij Avis in Orlando. Hertz, Budget, Alamo, Sixt, Payless, National….. keus genoeg, maar alléén bij Avis staat een megalange rij! Tien loketten en er zijn er helemaal drie bemand. Dus wederom wachten. Maar hier is het minder erg, want we moesten toch al op Aniek en Niels wachten. Een uur en een kwartier later mogen we onze Mitsubishi ophalen, en vlak daarna zijn Aniek en Niels ook geland en kunnen we met vijven naar onze villa rijden :-)


Hans had het liefste meteen nog boodschappen gedaan, maar daar hebben we toch maar vanaf gezien. Het was inmiddels 23.45 uur en na 24 uur non-stop in touw geweest te zijn, vond ik het wel even mooi geweest….lekker slapen!




Vrijdagavond 22-4-2022: We mogen weer!

Na twee jaar wachten mogen we morgenochtend eindelijk weer de Atlantische oceaan oversteken. Maar zo “makkelijk” als dat in de pre-Corona periode ging, daar is nu geen sprake meer van. Alleen koffers pakken en zorgen dat je niets vergeet, is niet meer voldoende in deze tijden… De hele middag zijn we bezig met Corona testen doen (thuis, via toegangsbewijs.nu, dat is dan wel weer makkelijk), de testen uploaden, de vaccinatiebewijzen uploaden, en daarna proberen in te checken. Ook nog voor twee verschillende vluchten, want Aniek en Niels hebben een andere vlucht dan Hans, José en Jasper. Voor Aniek en Niels lukt het uiteindelijk om online in te checken en een boardingspas te printen. Zij zitten op een andere vlucht en hebben ook alleen handbagage, dus ze kunnen op Schiphol de incheckbalie overslaan. Voor Hans, José en Jasper lukt alleen het online inchecken. Maar we moeten toch nog een koffer inchecken, dus helaas is die incheckbalie voor ons wel een noodzakelijk kwaad….

Tegen half acht vertrekken we met de auto naar hotel Chariott in Aalsmeer. Daar zal de auto twee weken blijven staan; morgen worden we met een busje naar Schiphol gebracht. Na nog een drankje in de hotelbar, gaan we naar bed, zodat we morgen op tijd klaar kunnen staan voor de transfer van 7.00 uur. Vanwege grote drukte op Schiphol wordt aangeraden om zeker drie uur voor vertrek aanwezig te zijn. Ons vliegtuig vertrekt om 10.40 uur, dus 7.30 uur aanwezig lijkt ons mooi. Hopelijk valt het mee met de drukte….




 


Vrijdag 6-5-2022: Weer naar huis…

Echt de laatste ochtend vandaag dat we wakker worden in Tampa, Florida. Om 11 uur moeten we uiterlijk uitchecken, dus we hebben ruim de tijd...