Zaterdag 30-4-2022: van Orlando naar Tampa

Vandaag moeten we ons heerlijke huis bij Florida al weer verlaten. We hebben een extra late check-out gekregen van Barbara, de verhuurder van het huis dus dat geeft ons net wat extra tijd in de ochtend voor opruimen en inpakken. Aniek en Niels regelen om 8.00 uur een Uber taxi, omdat ze rond kwart over negen op het vliegveld willen zijn. Nog een laatste afscheidsfoto (met de nieuwe Disney truien) en dan moeten ze echt gaan. Uiteindelijk zijn ze al om kwart vóór negen op het vliegveld; de chauffeur wist behoorlijk door te rijden, laten ze aan ons weten als ze op het vliegveld zijn.




Als wij het hele huis hebben opgeruimd (soms vraag je je af waar de “cleaning-fee” voor is bij een airbnb huis, als je ziet wat er allemaal al gevraagd wordt te doen…..) en de koffers ingepakt, kunnen we om 11.00 uur ook vertrekken uit onze “villa voor een week”.

We rijden van Orlando naar ons nieuwe onderkomen in Tampa. Onderweg doen we de Circle B Bar Reserve aan, een natuurgebied waar je diverse wandelingen kunt maken en wildlife kunt spotten. Wij zien weer veel watervogels en verstopte alligators. Ik heb wel eens verhalen gelezen van mensen die hier een alligator de weg zagen oversteken… dat gebeurt ons helaas niet. Nieuw vandaag zijn de water schildpadden; die hadden we nog niet eerder gezien.


Hele aparte vegetatie in dit gedeelte van de Circle B Bar Reserve:






Een paar ogen volgt precies wat we doen….


Hans probeert vriendjes te worden met een Sandhill crane, maar het wil nog niet zo lukken….


Drie waterschildpadden liggen lekker te zonnen op een boomstam in het water



Na hier een uurtje of twee rondgelopen te hebben, vervolgen we onze weg richting Tampa. Na Orlando was het wat rustiger geworden op de weg, maar bij Tampa, komt de drukte weer volop terug! Ons huis, casa Flamingo, ligt in een buitengebied van Tampa. Als we onze host Jennifer ontmoet hebben, zij alles heeft uitgelegd en we de koffers (net!) binnen hebben, begint het te regenen. En niet zo’n beetje ook niet, een heuse tropische Floridastorm trekt over Tampa heen, of liever gezegd, blijft vier uur boven Tampa hangen; er valt een gigantische hoeveelheid regen. Mazzel dat we net binnen waren! Zie hieronder de regen en de waterpoeltjes die zich vormden in onze “achtertuin”. Lijkt niet veel, maar er viel echt heel veel water naar beneden.



Rond een uur of acht neemt de regen wat af en rijden we naar een Cubaans restaurantje, dat aangeraden is door Jennifer. Voor een schijntje eten we daar een heerlijke avondmaaltijd; voor $43 hebben we alledrie een hoofdgerecht en een (groot) glas drinken. Jasper en Hans sluiten de dag af met een spelletje, en daarna naar bed.









 


1 opmerking:

  1. Ja. Regenen moet het daar ook natuurlijk. Anders blijft de vegetatie niet zo uitbundig! Mooie dag weer.

    BeantwoordenVerwijderen

Vrijdag 6-5-2022: Weer naar huis…

Echt de laatste ochtend vandaag dat we wakker worden in Tampa, Florida. Om 11 uur moeten we uiterlijk uitchecken, dus we hebben ruim de tijd...