Dinsdag 26-4-2022: Hollywood Studio’s en een dagje rust :-)

Wéér vroeg uit bed vandaag, want de kinderen gaan met zijn drieën naar Disney Hollywood Studio’s. Een grote wens van Jasper gaat in vervulling: naar een Disney park in Amerika. Omdat Hollywood Studio’s ons (Hans en José) niet zo trekt, gaan zij daar samen heen en gaan we later nog een keer met zijn allen naar Disney Animal Kingdom.


We gaan ze wel even wegbrengen; ze kunnen afgezet worden bij een drop-off point, en daarna rijden we verder naar het Avis kantoor. Na een minuut of vijf komt er echter een appje van Aniek met een lelijk woord en daarna “we komen er niet in, hebben jullie een foto of zoiets van mijn paspoort”. Het paspoort van Niels is niet geldig omdat de kaartjes op Aniek’s naam staan, en zij heeft er geen bij zich. Terwijl we het er ‘s ochtends nog over hadden, maar dachten dat het niet nodig was. Fout! We pijnigen onze hersenen of we ergens een foto hebben opgeslagen van een ID-bewijs van Aniek, totdat ze opeens appt: “Het is gelukt! Ik heb de positieve testuitslag van de Corona-test laten zien, want die was in de mail gekomen, met paspoort en foto en dat was ook goed”. Nou ja, waar een Corona test nog goed voor is! En zo is het toch weer een voordeel dat we moesten testen voor vertrek…!


Eén probleem opgelost, nu de volgende taak regelen: auto omruilen. Het is een kwartiertje terug rijden richting huis naar het Avis kantoor. Daar aangekomen zegt de dame die er vandaag zit dat er helemaal geen SUV terug komt vandaag, dus er is ook niets te ruilen…. Nee hè. Als ze ziet dat we not amused zijn, belt ze een rondje naar andere Avis kantoren in de buurt en de vestiging bij Disney Springs heeft er wel eentje staan. Is maar een kwartiertje rijden richting…. Disney. Waar we net vandaan komen. Zucht. Maar ja, even doorzetten, vandaag hebben we toch de tijd. Aangekomen in het Hilton hotel waar de vestiging zit, is het gelukkig zo geregeld en met precies dezelfde auto (toevallig!), alleen iets nieuwer en helemaal werkend, rijden we uiteindelijk richting huis.


De rest van de dag hangen we een beetje bij het huis en het zwembad rond, lezend, de blog typend en zwemmend. De kinderen vermaken zich ondertussen prima bij Disney. Ze maken optimaal gebruik van de Genie+ upgrade die ze hebben, waarmee ze veel wachtrijen over kunnen slaan. Ook kopen ze één extra betaald kaartje, voor Star Wars, een attractie die heel hoog op Jaspers wensenlijstje staat, om de rij van 2 uur te ontlopen… Een paar shows erbij en lekker wat eten tussendoor en ze komen de tijd tot 21.00 uur prima door. Om 21.30 gaan we ze weer ophalen en horen alle enthousiaste verhalen aan van een dag Disney Hollywood Studio’s!











3 opmerkingen:

  1. Gelukkig was de paspoort-crisis snel afgewend!!! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om te lezen hoe jullie vakantie verloopt en hoe fijn jullie het hebben. En top José zoals jullie voor ieder probleem een oplossing hebben. Ik verheug me op de volgende berichten. Geniet ervan. Groetjes Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om de verhalen te lezen! Veel plezier daar!

    BeantwoordenVerwijderen

Vrijdag 6-5-2022: Weer naar huis…

Echt de laatste ochtend vandaag dat we wakker worden in Tampa, Florida. Om 11 uur moeten we uiterlijk uitchecken, dus we hebben ruim de tijd...