Vrijdag 29-4-2022: Het water op in een airboat

In tegenstelling tot de afgelopen dagen zitten we vandaag zowaar in de luxe positie om de dag rustig op te starten; we hebben vanmiddag pas een afspraak voor een tocht in een airboat. De kinderen slapen dus eerst lekker uit, Aniek en Niels pakken daarna vast hun koffer grotendeels in omdat ze morgen weer vertrekken, en er wordt nog even gezwommen in het zwembad. Ik draai een wasje zodat we de komende week weer schone kleding hebben. Handig, we hebben een super-de-luxe nieuwe wasmachine en wasdroger in het huis.

Rond lunchtijd bakt Niels alle eieren die we nog hebben, en na een heerlijk stokbroodje met scrambled eggs vertrekken we naar Spirit of the Swamps, waar we een airboat tour geboekt hebben. Het is even zoeken, maar uiteindelijk komen we uit op een aanlegsteiger waar Lynn ons met een airboat op staat te wachten. We krijgen allemaal een koptelefoon om de ergste herrie van de boot te verzachten en met elkaar te kunnen praten. Ook kunnen we de uitleg van Lynn op die manier horen. We varen het grote Lake Tohopekaliga bij Kissimmee op, zoekend naar wildlife. De alligators houden zich een beetje verscholen, hier en daar zien we er wel enkele tussen het groen liggen, maar vogels zijn er des te meer, ook enkele met jonkies erbij, heel schattig. Lynn vertelt er veel over en uit de manier waarop ze praat, kan je horen dat ze een passie voor dit gebied heeft en er erg veel van weet.

Soms varen we heel rustig om de alligators te zoeken en vlak bij de vogels te kunnen komen, soms racen we met de boot over de grote open watervlakte en de waterplanten. Heel grappig om te zien dat je daar gewoon overheen kunt varen; je voelt er niets van (het vaart zelfs iets “gladder” dan over een open wateroppervlak) en daarna zien de planten er weer uit alsof er niets gebeurd is.



De roze spoonbills (lepelaars) en een reiger staan tussen het riet aan de waterkant.


Een limpkin steekt met zijn kroost het water over.

Een bald eagle zit vanaf zijn uitkijkpost hoog in de boom alles te overzien.

Deze vogel zat ons eigenlijk een beetje boos weg te kijken 😊

Een Sandhill Crane (Canadese kraanvogel) ook met twee jonkies


De witte ibis stapt parmantig door het water


Toch een alligator gevonden, lekker in het zonnetje. We hebben ook nog wel wat andere gezien, maar ze lagen vaak voor een groot gedeelte onder het water verstopt.


Wel veel jonge alligators gezien, maar die waren moeilijk te spotten en nog moeilijker te fotograferen. Hieronder zie je er drie als je goed kijkt.


Na anderhalf uur zit de tour erop, en brengt Lynn ons terug naar het beginpunt. Het was een hele gave tocht! Op de terugweg naar huis staan we helaas even in de avondspits-file. We hebben nog wel genoeg tijd om even om te kleden thuis voor we vertrekken naar de Golden Corral, een buffetrestaurant dat door heel Amerika zit. Op deze afsluitende avond met Aniek en Niels hebben we zo een restaurant dat voor elk wat wils heeft en waar we lekker hebben gegeten.











3 opmerkingen:

  1. Inderdaad een heel gave tocht.
    Kus. Mama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie vogels!! Bijzonder om te zien en mee te maken. Is het geluid van de boot dan zo stil dat de dieren niet wegvliegen als je langzaam vaart?

    BeantwoordenVerwijderen

Vrijdag 6-5-2022: Weer naar huis…

Echt de laatste ochtend vandaag dat we wakker worden in Tampa, Florida. Om 11 uur moeten we uiterlijk uitchecken, dus we hebben ruim de tijd...