Woensdag 4-5-2022: Adventure Island waterpark

Bij onze veertiendaagse pas zit nog één park waar we nog niet geweest zijn, en daar willen we vandaag verandering in gaan brengen. Het betreft het waterpark Adventure Island. Deze ligt naast Busch Gardens en is ook van dezelfde organisatie. Op internet hebben we echter al wel héél veel negatieve reacties gelezen…. Er schijnen weinig glijbanen open te zijn, en als je $80 voor één ticket betaalt, dan nog $35 parkeren, $30 voor een kluisje, en als je er ook nog moet eten, dan begrijp je dat een gezin dat meer dan $500 betaalt voor een dagje uit, behoorlijk pissed-off kan zijn als blijkt dat de helft gesloten is… Voor ons maakt het dus niet uit, zit toch al in de prijs van de pas in, en als het niet bevalt, dan staan we binnen vijf minuten weer in Busch Gardens.

Als we aankomen (het park is net open) is het nog bijzonder rustig. We kunnen met gemak een rustig schaduw plekje uitzoeken. Hans en Jasper lopen een rondje en komen terug met de conclusie dat de reviews op internet niet overdrijven: inderdaad is meer dan de helft van de spectaculaire glijbanen gesloten. Dit doen ze kennelijk altijd tijdens weekdagen, omdat ze niet genoeg personeel hebben. Maar de bezoekers moeten wel de volle prijs betalen! Very weird…. En van één glijbaan die wél open zou moeten zijn, werkt de bandenmachine niet, waardoor de banden niet boven komen, dus die is ook tijdelijk dicht. Blijft over: twee glijbanen, een golfslagbad zonder golven, een lazy river en een kinderspeelplaats. Maar goed, nogmaals: voor ons is het gratis 🙃.



Op een gegeven moment is de bandenmachine weer gemaakt en Hans en Jasper staan net in de buurt waardoor ze als eerste van de glijbaan af mogen. Dat is nog even een mooie afsluiter, want rond lunchtijd hadden we toch al besloten naar Busch Gardens te gaan voor een laatste rondje achtbanen. Jasper vond dit dan wel weer de leukste glijbaan van beide waterparken waar hij geweest is, dus dat is mooi meegenomen.

In Busch Gardens doen we de achtbanen die nog niet aan de beurt zijn gekomen vorige keer, en de populaire Iron Gwazi en Cheetah Hunt nog een paar keer. Ook hier is het ontzettend rustig; bijna overal kunnen we meteen doorlopen. Als er een keer aangegeven staat dat de wachtrij 15 minuten duurt, mopperen we dat dat wel erg lang is 😁. We zien nog wat dieren en om vijf uur zijn we er wel klaar mee; het is vandaag ook bijzonder warm, of liever gezegd, net zo warm als de afgelopen dagen maar zonder enige wind, dus afkoelen is er niet bij. We rijden terug naar ons huis.








‘s Avonds eten we bij The Happy Salmon, het beste sushi restaurant(je) in de buurt, maar Jennifer kán bevooroordeeld zijn omdat haar zoon daar werkt. Maar eerlijk is eerlijk, het was echt bijzonder lekkere sushi, en we worden inderdaad geholpen door Mace, de zoon van Jennifer. Vijftien jaar is hij, maar dat is hier kennelijk geen probleem voor werken in de avonduren…



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vrijdag 6-5-2022: Weer naar huis…

Echt de laatste ochtend vandaag dat we wakker worden in Tampa, Florida. Om 11 uur moeten we uiterlijk uitchecken, dus we hebben ruim de tijd...